Úterý: Nemoc - šance na změnu?

1. prosinec 2015

Zvítězili jste nad nějakou vážnou nemocí, která vás postihla? Jak jste se k nemoci postavili? Dokážete pochopit, proč se vám některé nemoci vracejí? Změnila vám nemoc život? Co vám do vašeho života dala?

Dnes je Světový den AIDS. Pojďme si proto povídat o té stinnější stránce našeho života - o nemoci. Ale o té, nad kterou jsme dokázali zvítězit a která nám třeba nakonec přinesla pozitivní změnu do našeho života. Podle etikoterapeutů je nemoc projevem našeho života ve stresu a nepohodě a všechny choroby jsou jen hmotná vyjádření informace o tom, co bychom ve svém životě rozhodně měli změnit.

Pokud tvrdohlavě trváme na nezdravých vzorcích uvažování a chování, tělo nám to dá nekompromisně najevo. Prý často postačí změna našeho životního postoje k tomu, aby člověk pocítil znatelnou úlevu i na fyzické úrovni.

Možná i vám se podařilo pochopit svoji nemoc, změnit svůj život a zvítězit nad nemocí, nebo jste se s ní naučit žít. Začali jste se znovu stýkat s přáteli, fungovat v domácnosti nebo jste změnili svoji práci. Možná i vy znáte lidi, kterým nemoc otevřela oči a svůj život žijí jinak, kvalitněji.

autor: zos
Spustit audio