V Berouně dnes v noci hořel bytový dům, jeden člověk zemřel

7. srpen 2022

V Berouně dnes v noci hořel bytový dům. Jeden člověk zemřel, 77 lidí se muselo evakuovat. Škoda je zatím odhadnutá na šest milionů korun, ale zřejmě bude vyšší, uvedl mluvčí středočeských hasičů Jan Sýkora.

Hasiči k jedenáctipatrovému domu vyjížděli před 2:30. Kvůli předpokladu, že bude třeba zachránit z hořícího bytu v desátém patře lidi, vyhlásili druhý poplachový stupeň ze čtyř. "Skutečnost, že si požár vyžádá oběť na životě, byla patrná v okamžiku, kdy první jednotka dorazila ke vstupním dveřím do budovy. Zde se nacházela osoba bez známek života s poraněním typickým po pádu z velké výšky," popsal mluvčí středočeských hasičů Jan Sýkora.

Okolnosti smrti zemřelého vyšetřují policisté. Na místo byl povolán i evakuační autobus ze Slaného, 71 lidí se z domu dostalo samo, šest zachránili hasiči. Požár se jim podařilo dostat pod kontrolu zhruba po dvou hodinách.

"Po ukončení hasebních prací bylo nutné nasadit přetlakovou ventilaci k odvětrání zplodin hoření, které se nacházely ve společných prostorách budovy," doplnil mluvčí. Příčinu požáru zjišťuje vyšetřovatel ve spolupráci s policií a experty z Technického ústavu v Praze.

zdroj: ČTK
Spustit audio