V čem je kouzlo madero masáže? Stimuluje funkce svalů na obličeji a tím snižuje projevy stárnutí

24. únor 2024

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 00:48 Rozhovor s hercem Petrem Vackem
  • 05:06 Jak pečovat o zuby dětí!
  • 10:48 Módní trendy už doporučí oblečení na jaro 
  • 15:08 V čem je kouzlo takzvané madero masáže?
  • 18:36 Suchý únor s Evou Hruškovou a Janem Přeučilem
  • 20:31 Vyhlašujeme 28. ročník ankety Šarmantní osobnost roku
Leona Šimlová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

S kosmetičkou Leonou Šimlovou z Institu krásy v Hradci Králové si v kosmetickém rádci představíme madero masáž. Jak se liší od madero terapie?
Madero terapie je na celé tělo. Kdežto madero masáž se provádí pouze na obličeji. Madero znamená v překladu ze španělštiny dřevo. To znamená, že madero masáž se provádí těmi nejjemnějšími dřevěnými obličejovými masážními válečky, různých velikostí a tvarů. A speciálními tahy.

Madero = dřevo. Tato čtyřicetiminutová masáž se provádí pouze na obličeji a těmi nejjemnějšími dřevěnými válečky.
Leona Šimlová, kosmetička

Tedy to, co jindy provádí kosmetička přímo prsty, tak tady dělají dřevěné válečky? A trvá madero masáž stejně dlouho jako klasická masáž obličeje?
Pokud přijdete na madero masáž, tak by si vás měla kosmetička připravit. To znamená, že si vás odlíčí, pleť připraví, nanese na ni sérum a potom provádí přesně čtyřicetiminutovou masáž dřevěnými válečky. A nakonec vám dá závěrečný krém.

Čtěte také

Po této proceduře budete krásná a rozjasněná. A víceméně je to i rychlý facelift. Pokud tedy nemáte rádi injekce a chcete jít třeba někam na ples, nebo na oslavu narozenin či jinou velkou oslavu, a chcete vypadat výborně, tak přijďte na madero masáž a bude opravdu úžasně nádherná.

Znamená to, že stačí přijít třeba několik hodin před plesem? Pak se můžeme už jen nalíčit a jít slavit?
Ano, určitě. Je to i velice přirozená technika pro redukci dvojité brady, pro snížení hloubky vrásek a zjemnění pleti. Ten facelift vám vydrží jistě dva až tři dny. Tato procedura je velice příjemná pro klienta, dochází tam totiž k regeneraci a zpomalení stárnutí pokožky.

Stimuluje se přitom funkce svalů na obličeji a tím se snižují projevy stárnutí. Tím redukujete vzniklé vrásky a ochablost. Svaly jsou prokrvenější a výborně se okysličují.

Čtěte také

Takže ve středním a starším věku, kdy pleť začíná povadat, je možnost díky madero masáži zastavit či zpomalit proces stárnutí?
Je to tak, že maličko vycvičíme naše obličejové svaly. Nejlépe, když se bude tato procedura opakovat pětkrát za sebou. Můžeme ji provádět jednou až dvakrát týdně. A potom by se mělo chodit jednou za čtyři až šest týdnů na udržovací proceduru. Abychom svaly neustále prokrvovaly a procvičovaly. A kolagen začal pracovat.

Je to masáž určena úplně každému? Mohou ji absolvovat i ženy mladší?
Tato procedura se doporučuje od 25 roku věku. U mladších děvčat není zapotřebí.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související