V Chotouni u Prahy si zalyžují hlavně rodiny s dětmi

3. leden 2015

Díky příznivému počasí se v těchto dnech naplno lyžuje kromě českých hor i ve Středočeském kraji. Třeba na svahu v Chotouni nedaleko Prahy.

Lyžaři a snowboardisté se dočkali zasněžených sjezdových tratí i ve středních Čechách. Lyžařská sezona je v plném proudu například v Chotouni, třicet kilometrů jižně od Prahy. Sjezdovka je tam asi 400 metrů nad mořem.

„Je to tu fajn, moc dobrý, slalom, dva skoky a něco je tu i pro malé děti,“ říká školák Honza Janda, který přijel z Prahy stejně jako jeho vrstevnice Adéla. Podle paní Světlany je to v Chotouni ideální hlavně pro děti. „Areál je blízko a chtěli jsme vzít děti na školu snowboardu a zalyžovali jsme si dobře,“ vysvětluje proč se společně vypravili do Chotouně.

Na svah pro začátečníky a mírně pokročilé sportovce zve i spolumajitel areálu Jan Němeček. „Pokročilým lyžařům jsme doporučovali spíš náš bufet, to je proto, aby někdo neměl představu, že jsme velké středisko pro opravdu dobré lyžaře, jsme menší areál rodinného typu“ dodává s úsměvem Němeček. Sněhu je v současné době v Chotouni od 60 centimetrů do jednoho metru.

Lyžování v Chotouni u Prahy

„Loni jsme měli jednu z nejlepších sezon, protože byly inverzní mrazy a bez problémů jsme „jeli“ zhruba 90 dnů,“ potvrzuje spolumajitel areálu. Dvadesát až sto dnů provozu očekávají v Chotouni i letos. Lyžaři tam mají k dispozicii tři vleky a pro zájemce je připraveno i večerní lyžování.

autor: duch
Spustit audio