V Kolíně už se zase odtahuje

2. listopad 2004

Kolínská radnice změnila od listopadu provozovatele odtahové služby. Špatně zaparkované vozy nyní odvážejí pracovníci městských technických služeb, řekl dnes novinářům starosta Miroslav Kaisler.

Odtahová služba v Kolíně přestala fungovat v polovině srpna. Majitel firmy, která tuto službu pro radnici zajišťovala, tehdy skončil po autohavárii v nemocnici. S městem se nakonec dohodl na vypovězení smlouvy ke konci října. Záchytné parkoviště pro odtažené vozy vzniklo v areálu technických služeb v Třídvorské ulici. Odvoz jednoho auta přijde na 980 korun. Pokud provinilec k autu přijde předtím, než ho firma odveze, bude muset z peněženky vytáhnout 580 korun. Za každý den stání vozu na záchytném parkovišti zaplatí 120 korun. "Odtažená auta se budou skladovat 21 dní. Pokud si je nikdo nevyzvedne, úředně je město převezme jako nalezenou věc," dodal starosta. Pokud se majitel do roka nepřihlásí, bude moci město, které má se špatně parkujícími řidiči velké problémy, nevyzvednuté vozy buď prodat, nebo v případě vraků nechat zlikvidovat.

Na bývalém odstavném parkovišti předchozího provozovatele zůstalo sedm vozů, jež si řidiči odmítají vyzvednout. Dnes je proto technické služby převezly do svého areálu v Třídvorské ulici. Technické služby měly o odtahování aut zájem už dříve. Koupily si kvůli tomu i speciální auto s plošinou. V případě, že nebudou mít co odtahovat, ho mohou využít pro svoz odpadů.

Spustit audio