V létě ukončil profesionální kariéru, ale k hokeji na nejvyšší úrovni se jedenačtyřicetiletý Martin Ševc bleskurychle vrátil

13. prosinec 2022

Čtyřikrát vyhrál švédskou ligu, dvakrát českou extraligu, z ruské Kontinentální ligy má se Lvem Praha stříbro. Taková je stručná vizitka bývalého hokejového obránce Martina Ševce. Rodák z Kladna v létě končil kariéru v Mladé Boleslavi, teď je doma v Poděbradech. Chtěl si od toho všeho hlavně odpočinout, rychle se ale do profesionálního sportu vrátil, jako sportovní ředitel extraligové Mladé Boleslavi. S Martnem Ševcem natáčel reportér Pavel Petr.

Jako sportovní ředitel teď místo výzbroje nosí na sako a kravatu, nic nového to pro něj ale není.

"Určitě mi tohle nikdy nedělalo problém. Sako a společenské kalhoty, tak i ty patřily k zápasům, už když jsem hrál venku. Tohleto úplně změna není. Je to změna maximálně mimo zápasové dny, kdy opravdu člověk má schůzku, tak se oblíkne trošku jinak," přiznává Martin Ševc.

V očích fanoušků je zapsán jako tvrdý, impulzivní a nekompromisní obránce. V civilním životě je to prý jinak.

"Já jsem byl vždycky impulzivní a vždycky budu, když něco hraju, protože neumím prohrávat. Ale v normálním životě, jak mě lidi znají, tak to můžou potvrdit, že žádný nervák nebo impulzivní nejsem a dokážu jednat s chladnou hlavou."

Méně času

Po konci profesionální kariéry si chtěl hlavně odpočinout a věnovat čas rodině, manželce i oběma synům. Opak je ale pravdou. Jako sportovní ředitel má času podstatně méně než jako extraligový hráč.

Martin Ševc

Na syny si ale stoprocentně čas najde. Starší Dominik i mladší Alex se vydali v jeho stopách a hrají hokej.

"Pro mě důležitý, že je to baví, hrají v Poděbradech. Ta mladší hraje i fotbal, dá se říct, žeby nejradši hrát všechno, co se dá. Je to takový sportovní typ. Těžko je jako otec hodnotit. Já jsem spíš kritický. Jsem ale hlavně rád, že je to baví, což je pro mě nejdůležitější."

Nový rok 2023 bude pro Martina Ševce výzvou hlavně v pozici sportovního ředitele extraligového klubu z Mladé Boleslavi. Předsevzetí si prý dávat nebude.

"Já jsem si předsevzetí nikdy nedával. Myslím si, že předsevzetí jsou pro to, aby se neplnila. Já bych hlavně přál všem a hlavně své rodině zdraví a životní pohodu. Teď ta doba je celkově taková těžká pro všechny, tak abychom se s tím nějak sžili a všichni byli tak nějak v pohodě naladěni."

autoři: Pavel Petr , JMys
Spustit audio