V Lochkovském tunelu hořel v noci kamion. Provoz je zde už plně obnoven

10. únor 2021, aktualizováno

Lochkovský tunel na Pražském okruhu byl ve směru k letišti uzavřen kvůli požáru kamionu, při kterém nebyl nikdo zraněn. V odpoledních hodinách se podařilo provoz v tunelu plně obnovit. V zasažené části, pravé tunelové troubě, je do 13. 2. 2021 omezena maximální povolená rychlost na 60 km/h.

Kamion začal hořet kolem půlnoci. "Požárem byla zasažena převážně kabina kamionu a událost by měla být bez zranění," uvedli hasiči. Původně byl Pražský okruh v místě požáru zavřený kompletně, později se ale podařilo směr na D1 zprůjezdnit. V odpoledních hodinách byl provoz v tunelu plně obnoven.

Kamion musela z tunelu vytáhnout specializovaná firma. "Poté návěs znovu zkontrolujeme, zda se nám podařilo uhasit všechna ohniska. Předpoklad likvidačních prací je ještě několik hodin a s tím souvisí i dopravní omezení," uváděli ráno hasiči.

V Lochkovském tunelu zasahovalo několik jednotek hasičů ve směru z D1 na D5. V 5:28 hod byl požár lokalizován. Ledovku v tunelu, která vznikla po zásahu kvůli nízkým teplotám, odstranili silničáři.

autor: Von | zdroj: ČTK
Spustit audio