V Mělníku začala oprava Pražské ulice

13. duben 2015

Řidiči se ode dneška projedou jen částí frekventované Pražské ulice v Mělníku. Uzavřený je úsek od křižovatky s Cukrovarskou a Dvořákovo ulicí. Na jedné ze tří hlavních silnic ve městě stavbaři vyměňují asfalt. Po náhradních trasách musí jezdit i autobusy, snadné není ani zásobování místních škol, kde auta musí jezdit po chodníku.

Stavbaři začali v Mělníku frézovat zhruba kilometrový úsek frekventované ulice. „Silnice jsou tak v katastrofálním stavu, že by potřebovaly opravit všechny,“ říká jedna z žen, která musela uzavřený úsek obejít, protože mířila na polikliniku na rehabilitaci.

„Jezdíme po objízdné trase z autobusáku Jarošovou ulicí do Fibichovy ulice, kde je přemístěná autobusová zastávka,“ vyjmenovává Aleš Jakoubek z ČSAD středních Čechy další změny, které uzavření části Pražské ulice přináší.

Podle místostarosty Mělníka Milana Schweigstilla (TOP 09) vznikly i problémy se zásobováním této části města. Naštěstí se je ale podařilo vyřešit. „Museli jsme ale například přistoupit k tomu, že zásobování školní jídelny bude vedeno po chodníku,“ dodal místostarosta.

Celková oprava Pražské ulice by měla skončit do 28. dubna.

autor: duch
Spustit audio