V nejbližších dnech začnu točit nové CD, říká Eva Pilarová

7. září 2016
Tandem

Zpěvačka s velkým a nezaměnitelným hlasem oslavila 55 let na scéně. Chystá novou desku, pořádá výstavy svých fotek a ráda se pouští do netradičních spojení s kolegy z jiných hudebních žánrů. Eva Pilarová zkrátka nezpomaluje.

Eva Pilarová si za svoji dlouholetou kariéru zazpívala s těmi nejlepšími. Mezi její pěvecké partnery patřily legendy jako Waldemar Matuška, Karel Gott nebo Karel Hála. Na pódiu jste ji ale mohli vídat i s Vojtou Dykem nebo Matějem Ruppertem.

„Nedávno jsem objevila malého chlapce, který se jmenuje Tomáš Ringel. To bylo krásné. Dělali jsme vánoční koncert v Kutné Hoře. Přišel nějaký pán, přinesl mi kytku a taštičku. A v té taštičce byla deska. Podívala jsem se, bylo tam CD a na něm napsáno: Tomáš Ringel, 12 let a telefonní číslo. Tak jsem si to poslechla a on vám vystřihl úvodní melodii filmu Osobní strážce, kterou zpívala Whitney Houston, tak, že hned druhý den jsem zavolala a řekla: ‚Chlapče, Tebe si chci zablokovat‘.“

S mladým talentem už několikrát vystoupili, byl také hostem na akci 55 let na scéně. A v současnosti spolu připravují duet na nové CD, které by se mělo začít točit v nejbližších dnech. „Písničky jsou už hotové. Bude to taková směs, od každého něco. Zazní tam trochu swingu, trocha popíku, nějaký ten duet,“ upřesňuje věhlasná zpěvačka.

Eva Pilarová, Jan Rosák

Vedle zpívání je ale také vášnivou fotografkou. „Zrovna nedávno jsem měla vernisáž ve Štětí, to je v pořadí už 73. výstava za dvanáct let, co jsem začala vystavovat. Nikomu to nevnucuji, ale těší mě, že se fotky někomu líbí. Jsou tam různá městská zákoutí a trošku přírody, západy slunce. Já si to potom digitálně zpracovávám, všelijak to pokroutím a natočím a dělám s tím různé věci,“ říká Eva Pilarová.

Poslechněte si celý rozhovor Jana Rosáka s Evou Pilarovou
autoři: Martin Čuřík , Jan Rosák
Spustit audio