V opozici je pro nás těžké něco na zastupitelstvu kraje prosadit, říká šéfka středočeské organizace hnutí ANO

21. únor 2023

Hostem pořadu K věci byla předsedkyně středočeské organizace hnutí ANO, členka finančního a sociálního výboru středočeského zastupitelstva a také předsedkyně kontrolního výboru zastupitelstva v Nymburce Adriena Gabrielová.

V rozhovoru s Tomášem Pancířem hovořila Adriena Gabrielová o tom, jak pracují jako opozice v zastupitelstvu Středočeského kraje, proč je pro ně těžké něco prosadit, proč kritizují zdražení jízdného v kraji i o tom, jak se snažili prosadit návrh na zachování železniční dopravy na trati Lužná u Rakovníka a Žatec.

"Máme 15 hlasů z 65 členného zastupitelstva, takže prosadit něco je velmi těžké. Nicméně taková je úloha opozice a neodrazuje nás to v další práci. My se třeba teď soustřeďujeme na to, že když všichni pociťujeme, jak se rodinné rozpočty začínají zužovat, tak se kraj začíná chovat trochu asociálně. Kritizovali jsme třeba zdražování jízdného ve Středočeském kraji, které už proběhlo," uvádí Gabrielová.

Celý rozhovor si můžete poslechnout v audioverzi.

autoři: Tomáš Pancíř , JMys
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.