Víkendové Pochoutky 06. a 07.05.2006

Sobotní Pochoutky s Libuší Švormovou

V sobotu 6. května bude hostem Nadi Konvalinková a Patrika Rozehnala herečka Libuše Švormová a její manžel. Společně připravíme kuře alá bažant s bramborovými kroketami. Mlsné jazýčky, těšte se!

Libuše Švormová

Při vaření se povede spousta řečí. Třeba o tom, jaké to je být na lovu a proč na něj Libuše nechodí, jestli doma pálí slivovičku. Dozvíte se, jak Libuše i její manžel vzpomínají na svou svatbu a co bylo prvním jídlem, které si udělali. Navíc zazní i povídání o nákupech, vaření jídel a vysněné kuchyni. Buďte u toho!

V neděli 7. května se dozvíte, jak se dělá jugoslávské jídlo zvané sataráš. Navíc budeme ještě jako bonus dělat pravé české bramborové šišky na slano se strouhankou. Sluší se prozradit, že to bude s herečkou Miriam Kantorkovou.

Miriam Kantorková

Povídat si budeme o Srbsku i Chorvatsku, o tom, jestli si Miriam u jídla zpívá nebo povídá, proč šla na herectví a co z ní chtěli mít rodiče. Co dělají sourozenci a kolik jich vlastně má. Prozradí vám, že studovala zpěv a hru na klavír, že jeden čas učila hudební výchovu a další věci. Zahrajeme si slovní hru, vyzpovídáme hosta v Rychlovýslechu a uslyšíte reportáž o jugoslávské kuchyni.