Víkendové Pochoutky 10. a 11.06.2006

Tuto sobotu 10. června budeme v 11 hodin v rozhlasové kuchyni vařit pravý nemocniční buřtguláš podle známého sexuologa Radima Uzla. Navíc si s ním moderátoři Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal budou povídat o sexu, náruživosti, afrodisiakálních potravinách, o mládí i první službě v nemocnici. Zavzpomínají na zajímavé pčednášky, na vnuka, se kterým pan doktor dělá tzv. "cochcárny". Máte se na co těšit. Budou to veselé Pochoutky. Na společné vaření si připravte:

Nemocniční buřtguláš: 1,5 kg brambor, 15 dkg slaniny, 10 dkg sádla, 30 dkg cibule, sladká paprika, 1 zelená nebo červená kapie, ocet, kremžská hořčice, vegeta, event. kostka masoxu, sůl, pepř a ostrý kečup (nebo raději thajské pálivé sweet chilli koření), 30 dkg salámu (obyčejný točený).

V neděli 11. června budeme v 11 hodin dopoledne péct s hlasatelkou a moderátorkou Milenou Vostřákovou. Naďu Konvalinkovou, Patrika Rozehnala a vás naučí sladké zmrzlinové překvápko a pivní štrůdl. Překvápko vám určitě učaruje, bude to studené a přitom z trouby přímo vytažené. Víc vám prozradíme v Pochoutkách. Dozvíte se také, jak Milena vaří doma, jak začínala v televizi i jak jí vlastně vyhodili. Kdy poprvé mluvila před mikrofonem a další zajímavosti ze života. Na pečení si nachystejte:

Milena Vostřáková v Pochoutkách
Sladké zmrzlinové překvápko:
Na piškot: 3 vejce, 3 lžíce pískového cukru a 3 lžíce polohrubé mouky.
Na náplň: 4 bílky, lžíce pískového cukru, 3 druhy zmrzliny barevně odlišené, máslo, polohrubá mouky a moučkový cukr na posypání

Pivní štrůdl: 30 dkg hladké mouky, kostky ztuženého tuku Omega, 1 pivo (úplně jedno jaké) - použijeme 16 lžic, hodně jablek, strouhanka, rozinky, mletá skořice, cukr moučka, vlašské ořechy, máslo.