Víkendové Pochoutky 24. a 25.06.2006

V sobotu 24. června budeme v rozhlase zase vařit. Tentokrát si Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal pozvali k plotně zpěvačku a herečku Yvettu Blanarovičovou. Společně budou dělat tvarohové rohlíky s meruňkami a rybu se zeleninou. Kromě toho se dozvíte, že Yveta byla i v Himálajích, aby tam zavzpomínala na svého bratra, i to jaké to je ve velké výšce. Mluvit se bude o zpívání, cestování na jachtě Karibikem i oblíbené černošce. Řeč se stočí k jídlu a herectví. Rozhodně se máte na co těšit. Vařte s námi, ať můžete i ochutnat.

Máte rádi sladké a polévky? Tak to si na své přijdete tuto neděli v 11 hodin dopoledne v Pochoutkách. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal budou vařit podle rad herce Bořivoje Navrátila. Ochutnají tak rebarborový koláč a polévku z kuřecích jatýrek a pórku. Navíc si budou i povídat o tom, jak se Bořivoj dostal k divadlu, jaké měl dětství, jak vypadalo studium. Také si zahrají hru se slovy, která podle jeho rad bude hádat Naďa. Bořivoj zas bude odpovídat v rychlovýslechu na gastronomické otázky a vy si poslechnete reportáž o rebarboře. Tak nezapomeňte poslouchat.

Bořivoj Navrátil v Pochoutkách

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.