Víkendové Pochoutky 27. a 28.05.2006

V sobotu 27. května se v 11 hodin bude na Regionu zase vařit. Tentokrát s herečkou Veronikou Jeníkovou. Moderátoři Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se naučí a na závěr hodinového kuchtění i ochutnají speciální čínu. Kromě toho se budou bavit i o jídle, stolování, hraní v divadle a trochu i o číně, když už budeme jídlo z této země vařit. Připravena bude i reportáž o jídle a spousta pěkné muziky. Na přípravu chutného jídla s námi si připravte:

Sojová čína: balíček nudliček ze sojového masa orientálně dochucené, kořenící směs na čínu, balíček mražené zeleniny (čínská nebo asijská směs), sojová omáčka, 4 stroužky česneku, olej, sůl a pepř.

Na konci tohoto týdne 28. května si na 11 hodinu pozvali Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal do své rozhlasové kuchyně Pochoutek moderátora a herce Aleše Cibulku. Co jiného s ním připravit než francouzské brambory s cibulkou, kterou má Aleš rád. Dozvíte se během vaření, jaký má vztah k jídlu, něco málo z dětství, také jak se mu pracuje v televizi i rozhlase, jaké to je brzo ráno vstávat. Kdy poprvé moderoval, kdo ho kdy před kamerou rozesmál a proč má rád filmy pro pamětníky. Navíc uslyšíte reportáž o měkkých salámech, rychlovýslech i slovní hru. Těšte se!

Logo
Cibulkovy francouzské brambory s cibulkou: asi 2 kilogramy brambor - nějaké čistější, budeme je vařit "na loupačku", půl kila točeného salámu nebo Junioru, půl kila sýru Eidam v celku - ke strouhání, 10 vajec, palice česneku, 5 cibulí, cibulová nať, sůl, pepř, drcený kmín, máslo na vymazání pekáče a plechovka sterilovaného hrášku