Vodácký maraton na Berounce přilákal dvě stovky závodníků

24. květen 2009

V sobotu 23. května závodili na Berounce vodáci. Už po dvaatřicáté se tam uskutečnil Vodácký maratón. Na trasu dlouhou 58 kilometrů se vydalo 115 posádek. Start byl v osm hodin ráno v Chrástu u Plzně. Cílem v Branově na Rakovnicku začali první závodníci projíždět krátce po patnácté hodině. Na konci cesty natáčel kolega Pavel Pavlas...

Vodácký maratón opět přilákal stovky vodáků i diváků. Je totiž rok od roku populárnější. Podle organizátora Josefa Urbánka na začátku jezdily jen desítky posádek.

Na startu závodu čekaly na každého závodníka povinnosti - zápis, zaplacení startovného, v cíli pak rozhodčí, kamarádi a fanoušci. Absolutním vítězům se podařilo projet uvedenou trať za pět hodin a 42 minuty. Do cíle dorazili jen o 30 sekund později než loňští vítězové.

Nic ovšem nezměnili na tom, že už přes dvacet let vede dlouhodobou statistiku Miroslav Šmíd, který letos skončil s kamarádem na druhém místě. Hlavně kvůli tomu, že vůbec netrénovali.

Mezi těmi, kdo naopak poctivě trénoval, byl Michal Metnout. Ten přiznal, že se jednou, jak vodáci říkají, "cvaknul".

Závodníkům, pořadatelům i divákům na břehu přálo počasí. Pokud si tedy teď říkáte, že jste zase o něco přišli, nezoufejte. Vodácký maratón se uskuteční i příští rok.

autor: Pavel Pavlas
Spustit audio