Zemanovi odpůrci dali v Úholičkách stopku hulvátství, mstivosti a poblitice

5. duben 2017

Prezidenta Miloše Zemana přivítali ve středočeských Úholičkách příznivci i odpůrci. Na debatu na nádvoří obecního úřadu dorazily desítky lidí s napodobeninami dopravní značky stop, zhruba tři stovky lidí tvořily prezidentovi zastánci.

Při besedě se mísily nesouhlasné výkřiky s potleskem a projevy sympatií. Prezident na závěr akce odpůrce označil za "objízdnou pojíždějící úderku z Prahy".

Dva z protestujících rozvinuli i velké červené trenýrky, další poletovaly nad shromážděním připevněné na nafukovacím balonu. "Zase trenýrky? Jděte dělat ostudu jinam!" zvolala jedna z účastnic. Další pak prohlásila, že Zemanovi odpůrci kazí dobré jméno obce, která se honosí titulem Vesnice roku Středočeského kraje.

"Nesouhlasím s tím, aby se naše obec stala součástí předvolební kampaně, kterou zde pan prezident pořádá," řekl před zahájením akce zastupitel Úholiček Pavel Soper (Přátelé zeleného Úholí).

Prezident Zeman, který dnes zahájil třídenní návštěvu středních Čech, před lidmi například vysvětlovat, proč se nezúčastnil pohřbu kardinála Miloslava Vlka. „Pan kardinál byl zásadním příznivcem církevních restitucí a já nejsem, protože se domnívám, že církevní restituce jsou přehnané,″ vysvětlil Zeman.

Druhý důvod byl ten, že Vlk loni vyzval k neúčasti na oslavách státního svátku. Zeman podotkl, že jde o svátek českého státu, nikoliv prezidenta republiky.

autor: duch | zdroj: ČTK
Spustit audio