Ženou regionu je Jana Březinová. Už 22 let pečuje v Městském centru komplexní péče v Benátkách nad Jizerou o nemocné seniory

17. říjen 2018 14:42

Vítězkou devátého ročníku prestižního ocenění Žena regionu se za Středočeský kraj stala Jana Březinová, vrchní sestra v Městském centru komplexní péče v Benátkách nad Jizerou. V hlasování veřejnosti obdržela v konkurenci dalších devíti nominovaných aktivních žen kraje nejvíce hlasů.

Vítězka ceny Žena regionu ve Středočeském kraji Jana Březinová pracuje již 22 let v Městském centru komplexní péče v Benátkách nad Jizerou. V posledních 5 letech na pozici vrchní sestry. Nikdo v Benátkách jí neřekne jinak než „Janička“. „I když dlouhodobě odvádí obrovský objem kvalitní práce a stará se o potřeby trpících a nemocných seniorů, nikdo z nás si ji nevybavuje, že by někdy byla nepříjemná, netečná, nebo nervózní. Z její tváře vždy vyzařuje dobrota, upřímnost, ochota a připravenost pomoci. Senioři, zaměstnanci centra a všichni v jejím okolí ji právem doslova zbožňují. Každý, kdo má trápení, se jí rád, s úlevou a důvěrou může svěřit. Už jen její účast a pochopení jsou pro mnohé lékem,“ říká o vítězce Emilie Kalová, která ji do soutěže nominovala. 

„Dnes se mi vstávalo krásně, s radostí a hlavně s pocitem, že mám kolem sebe ty nejlepší lidi, kteří můžou být,“ přiznala oceněná žena dnes dopoledne, když jí Český rozhlas Region prostřednictvím rozhlasových vln gratuloval. 

Ocenění jí samotnou překvapilo. „Není to zaměstnání, je to poslání. Ti lidé jsou závislí a odkázaní na naší pomoc,“ říká. Do celostátního kola se těší. „Chtěla bych ještě jednou moc poděkovat svým milým kolegyním, své rodině a dalším lidem, kteří mi posílali hlasy,“ dodala.

Jana Březinová řídí a organizuje práci kolektivu 30 zaměstnanců, dokáže být profesionální, spravedlivá, důsledná i milá zároveň. Úseky zdravotní a ošetřovatelský, které má na starosti, pod jejím vedením vzkvétají. V soukromém životě Jana zásahem osudu musela sama dovést do dospělosti dvě dcery, z obou se po vzoru maminky staly kvalifikované zdravotní sestry a profesionálky. Ve volném čase se Jana věnuje pejskovi, zahrádce, ale zejména své rodině a všem potřebným.

„Vítám, že ocenění získávají ženy, které nejen pro své bližní dělají tolik dobrého. Přála bych si, aby podobných akcí přibývalo, protože se domnívám, že je více než správné, aby jejich záslužná činnost byla nejen oceněna, ale také zveřejněna. Tyto ženy ji navíc vykonávají ve volném čase, není to tedy jejich pracovní náplň. O to víc mi přijde záslužné to, co dělají,“ říká hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011).

Slavnostní předání ceny Žena regionu se uskutečnilo v Informačním centru Středočeského kraje v pražské Husově ulici. Ocenění Janě Březinové předala za přítomnosti zástupců soutěže a partnerů Denisa Kalivodová, zakladatelka neziskového projektu Žena regionu.

Jana Březinová postupuje do národního kola soutěže Žena regionu, kde si prvenství odnese ta z krajských vítězek, která v hlasování veřejnosti obdržela absolutně nejvyšší počet hlasů. Vyhlášení celostátní vítězky se bude konat 25. října 2018 v Senátu Parlamentu ČR.

autor: Von
Spustit audio