Barbora Seidlová uvařila „podzimní toskánské těstoviny“ s hroznovým vínem

Pochoutky tentokrát patřily italské lehké kuchyni. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si k plotně pozvali herečku Barboru Seidlovou. Ta miluje Itálii a přinesla recept na „podzimní toskánské těstoviny“ s hroznovým vínem.

Povídali jsme si o tom, jak se Bára zamilovala do Itálie, jak koukala pod ruce italským matrónám, když vařily a čím jí voní Toskánsko. Dozvěděli jste se o lásce k jídlu a něco také o herectví.

Podzimní toskánské těstoviny:
krátké těstoviny ve tvaru mušliček (Orecchiette), gorgonzola, vlašské ořechy, hrozny (modré), olivový olej a listové těsto

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.