Bob Klepl připravil kuře Sacivi - s ořechovou marinádou a adžigou
V naší rozhlasové kuchyni bylo veselo, protože vařit přišel herec Bohumil Klepl. Jeho babička pocházela z gruzie, tak zavzpomínal na její kuchyni a připravil kuře Sacivi, tedy celé kuře s ořechovou marinádou a adžigou.
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si s Bobem Kleplem povídali o tom, kdy byl naposledy v Gruzii, proč mu rodiče zakázali první lásku, co zažil s loutkovým divadlem v Mexiku a jaké problémy měl po konzumaci tamního guláše. Markéta Vejvodová zjišťovala u kořenářky z čeho se skládá ta tajemná adžiga.
Kuře Sacivi:
jedno celé kuře, 250 g mletých vlašských ořechů, kuřecí vývar, adžiga, vinný ocet, palice česneku, sůl a pepř
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka