Bob Klepl připravil kuře Sacivi - s ořechovou marinádou a adžigou

V naší rozhlasové kuchyni bylo veselo, protože vařit přišel herec Bohumil Klepl. Jeho babička pocházela z gruzie, tak zavzpomínal na její kuchyni a připravil kuře Sacivi, tedy celé kuře s ořechovou marinádou a adžigou.

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si s Bobem Kleplem povídali o tom, kdy byl naposledy v Gruzii, proč mu rodiče zakázali první lásku, co zažil s loutkovým divadlem v Mexiku a jaké problémy měl po konzumaci tamního guláše. Markéta Vejvodová zjišťovala u kořenářky z čeho se skládá ta tajemná adžiga.

Kuře Sacivi:
jedno celé kuře, 250 g mletých vlašských ořechů, kuřecí vývar, adžiga, vinný ocet, palice česneku, sůl a pepř

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.