Bohouš Josef upekl falešnou svíčkovou se zeleninou a bramborem

V rozhlasové kuchyni na Regionu se společně s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem oháněl zpěvák a muzikant Bohouš Josef. Miluje maso - zabalené v alobalu ho připravil se zeleninou a bramborem v troubě. Šlo o falešnou svíčkovou.

Při pečení si všichni povídali o hereckých zážitcích, o hře na valchu, dozvěděli jste se, proč byl Bohouš na vojně u zubaře apod. Markéta Vejvodová nás pozvala k řezníkovi, aby nám řekl, jaké maso se dá zužitkovat z krávy nebo býka a v rychlovýslechu jste se přesvědčíli, co víte a nevíte o gastronomii.

Falešná svíčková se zeleninou a bramborem:
kus falešné svíčkové, ½ kg brambor, paprika, cibule, česnek, vícebarevný pepř, sůl, olivový olej + alobal k zabalení

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

Ondřej Kepka

Tajný deník čínské císařovny

Koupit

Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.