Bowlingový tým BBO Black Riders tvoří 3 generace hráčů a funguje to! Skvělá parta získala titul mistrů republiky

7. březen 2022, aktualizováno

Tým složený ze středočeských a pražských hráčů si na lednové soutěži o mistra České republiky v bowlingu družstev zajistil zlato. V turnaji Amatérské bowlingové ligy, do kterého se kvalifikovalo šestatřicet týmů, zaslouženě zvítězili. A nebylo to poprvé, na kontě mají už jedno první a jedno druhé místo na mistrovství republiky.

Nejmladší člen týmu, Michal Janovský z Buštěhradu, hraje bowling od 10 let, dnes je mu 24 a úspěchy slaví i mezi jednotlivci. Je pětinásobným mistrem republiky. Začínal hrát v rodinném týmu, prostřídal různé další týmy, a nakonec utvořili „dvourodinný“ tým s Honzou Kolářem. „Hrajeme spolu dlouho, máme spoustu zážitků i titulů,“ říká Michal.

Jan Kolář ml. pochází z Berouna, bowling hraje od roku 2004 a je několikanásobný mistr Prahy a Středních Čech. Hrát začínal s rodinou v Berouně, v malé herně, pak zkusili pár turnajů, přihlásili se do Amatérské bowlingové ligy. „Tam si může zahrát úplně každý, je to rozděleno do několika výkonnostních kategorií, několika lig, každý půlrok se postupuje výš a výš. My postoupili až do první ligy, kterou hrajeme už sedm, osm let.“

Michal Janovský je navíc pětinásobným mistrem ČR v jednotlivcích

V Amatérské bowlingové lize u nás v republice soupeří 1 000 tříčlenných týmů, které tvoří kamarádi, přátelé ze zaměstnání, partneři, rodiny. Každý tým má svůj název, svůj dres. Tým BBO Black Riders má 5 hráčů ve věku od 24 do 65 let, při soutěžích se tak mohou různě střídat. Je to skvělá parta lidí, která se dokáže podržet, povzbudit, vyhecovat k výborným výkonům.

Jaké speciální náčiní hráči používají, proč i v bowlingu platí heslo „kdo maže, ten jede“ a co je pro úspěch v tomto sportu důležitější, svaly nebo hlava? Poslechněte si v reportáži.

.

Spustit audio