Bruslaři mají v Kladně od víkendu k dispozici dvě vánoční kluziště

29. listopad 2021 07:26

Kladenská radnice letos otevřela hned dvě vánoční kluziště. Jedno z nich je už tradičně na náměstí Starosty Pavla v centru města. Novinkou je letos ledová plocha v kladenských Kročehlavech, kterou si děti ze sídliště rychle oblíbily.

U kluziště v centru Kladna je navíc i půjčovna bruslí. „Máme tu nejmenší brusle velikosti 29, pak spíš větší. Zájemce musí mít s sebou potvrzení o očkování nebo prodělaném covidu a občanský prukaz, půjčení bruslí stojí 20 korun. Za bruslení se neplatí nic,“ prozradil pracovník půjčovny.

Půjčování bruslí na kluziště v Kladně

Další ledovou plochu vedení města Kladna letos otevřelo na Václavském náměstí, přímo uprostřed sídliště v Kročehlavech. Kluziště má atypický tvar oválu. „ Je to taková „promenáda“, 30 metrů tam a 30 zpátky, mezi vánočníma stromkama. Je lepší než aby děti byly doma, že si můžou jít zabruslit,“ uvedl primátor Milan Volf z Volby pro Kladno.

Nové kluziště na takzvaném Václaváku doplnilo světelnou výzdobu, která tady přibyla už loni. Pořízení ledové plochy včetně pronájmu chladící jednotky a rolby na úpravu ledu přišlo na necelé dva miliony korun.

Kluziště na náměstí Starosty Pavla má zdarma otevřeno pro veřejnost ve všední dny od 13:00 do 21:00 hodin. Víkendy a prázdniny od 9:00 do 21:00. Na místě je půjčovna bruslí za 20,- Kč na hodinu.

Kluziště na Václavském náměstí je bez půjčovny bruslí. Otevřeno bude ve všední dny od 12:00 do 20:00 hodin, vstup také zdarma. O víkendu a o prázdninách od 10:00 do 20:00 hodin.

autoři: Barbora Kvapilová , Von
Spustit audio