Cestující pražské MHD mohou mít Lítačku s ikonickým designem obkladů metra. V limitované edici je 20 000 kusů

13. červen 2024 12:30

Cestující pražské MHD si od pondělí 17. června 2024 budou moci pořídit limitovanou edici karty Lítačka se speciálním designem. Kartu vydává městská společnost Operátor ICT ve spolupráci s Dopravním podnikem hl. m. Prahy (DPP) u příležitosti 50. výročí zahájení provozu metra v Praze. Zájemci o ni si ji mohou nechat vystavit na zákaznických přepážkách Lítačky ve Škodově paláci a na dalších sedmi prodejních místech DPP, která slouží i jako kontaktní místa Lítačky v Praze.

„Pro design limitované edice karty Lítačka jsme se inspirovali unikátními obklady stěn, které navrhl hlavní architekt pražského metra Jaroslav Otruba. Dlaždice zvané lidově „prsa“ a „antiprsa“ jsou charakteristické pro linku A. Tento design jsme vybrali jako reprezentativní pro kulturní a technické dědictví pražského metra, které je považováno za jedno z nejkrásnějších a nejefektivnějších na světě,“ říká k nové limitované edici karty Lítačka Zdeněk Hřib, 1. náměstek primátora hlavního města Prahy pro oblast dopravy a předseda dozorčí rady DPP.

Čtěte také

Pořízení karty se speciálním designem bude možné v kontaktním centru Lítačky ve Škodově paláci v Jungmannově ulici, ve čtyřech Infocentrech DPP ve stanicích metra Anděl, Hradčanská, Můstek, Nádraží Veleslavín a na třech předprodejních místech – tradičně v budově Centrálního dispečinku DPP a ve stanicích metra Letňany a Roztyly za správní poplatek 200 Kč.

„V současnosti bude k dispozici zatím 20 000 kusů limitované edice karet Lítačka k 50. výročí metra, pokud bude zájem veřejnosti velký, zvážíme dodatečné navýšení této edice karet,“ doplňuje Luboš Kratochvíl, generální ředitel pražské městské společnosti Operátor ICT, která má provoz a rozvoj karty Lítačka i aplikace PID Lítačka na starosti.

autor: JMys | zdroj: Magistrát hl. m. Prahy
Spustit audio