Cibule je nezastupitelná v kuchyni a prospívá i našemu zdraví
Cibule je nejenom nezastupitelná v tradiční české kuchyni, ale je také velmi prospěšná našemu zdraví.
Snad každý zná výbornou cibulovou šťávu s medem, která umí s kašlem a nechlazením rychle zatočit. Naše babičky dávaly cibuli také na bradavice, kuří oka a rány.
A zapomenout nesmíme ani na jarní cibulku. Prospívá srdci, snižuje krevní tlak, podporuje zdraví kostí a dokonce i očí. A její nespornou výhodou je také jemná a příjemně štiplavá chuť. Cibule má ještě jednu velkou výhodu. Je totiž vždycky po ruce, tak na ni nezapomínejte.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?