Dlouholetý šéf dispečinku DPP Jan Cibulka: Řídit dispečink je sice náročné, ale i po těch letech mě to stále baví

9. únor 2022

Jan Cibulka je dlouholetý šéf dispečinku Dopravního podniku hl. m. Prahy. Tahle práce je podle něj opravdový adrenalin a stále přináší něco nového.

Jan Cibulka nastoupil po gymnáziu jako technický pracovník ke Správě komunikací. Následně přešel na dispečink Dopravního podniku na pozici dispečer, později jako vedoucí směny. Už dlouhá léta ale celému dispečinku šéfuje. „Ta práce je náročná, bere mi hodně času, ale stále přichází něco nového. Je to práce, která mě i po těch 37 letech stále baví,“ popisuje práci šéf dispečinku.

„Nejvíc si odpočinu s rodinou, nebo když opravdu nedělám nic. Úplně vypnu a vezmu si třeba nějakou knížku. Zkrátka přestat přemýšlet nad tím, že za chvíli zase může zazvonit telefon,“ doplňuje Jan Cibulka.

Když začal pracovat jako dispečer, chtěl fungování hromadné dopravy poznat přímo v terénu. Udělal si proto oprávnění k řízení tramvají a několik let jezdil po Praze coby tramvaják.

Na telefonu je Jan Cilbulka prakticky 24 hodin denně. I doma je stále připravený, že bude muset jet řešit nějakou mimořádnou událost v městské hromadné dopravě, jak můžete slyšet v reportáži Soni Jindrové. 

Spustit audio