Dřeviny s prvními květy jara, taneční pro dospělé, Agama kočinčínská

9. únor 2011

V tomto díle se dozvíte, že na vaší zahradě nemusí být prvními květy pouze sněženky, ale že si můžete už z kraje jara dopřát skutečnou rozkvetlou zahradu. Pokud byste chtěli oprášit své dovednosti v tanci, máte příležitost. Kromě tanečních pro středoškoláky totiž existují i taneční kurzy pro dospělé. Bližší informace se dozvíte od Jana Zítky. Přemýšlíte jak zútulnit váš byt? A víte, že k oživení interiéru vám mohou pomoci nejrůznější textilní doplňky a nový nábytek vůbec nemusíte kupovat? Více se dozvíte od Markéty Vejvodové.

Dřeviny s prvními květy jara
Také se těšíte na jaro a první kytičky? A víte, že na vaší zahradě nemusí být prvními květy pouze sněženky...ale že si můžete už z kraje jara dopřát skutečnou rozkvetlou zahradu? Záleží na tom, jestli si pořídíte dřeviny s prvními květy jara... O tom, jaké jsou druhy a jak o ně pečujeme mluvila Markéta Vejvodová s RNDr. Jiřím Žlebčíkem z Výzkumného ústavu pro krajinu a okrasné zahradnictví v Průhonicích.

Taneční pro dospělé
Poslední ročník televizní soutěže StarDance opět přilákal velkou pozornost diváků. Pokud i vás nadchl výkon českých hvězd na tanečním parketu a chtěli byste oprášit své dovednosti, máte příležitost. Kromě tanečních pro středoškoláky totiž existují i taneční kurzy pro dospělé. Krátký příspěvek na toto téma natočil Jan Zítka.

Potahy na židle a šály na stůl
Přemýšlíte jak zútulnit váš byt? A víte, že k oživení interiéru vám mohou pomoci nejrůznější textilní doplňky a nový nábytek vůbec nemusíte kupovat? Stačí nové povlaky na židle a zbylou látku si jednoduše schovat. O tom, jak například vyrobit ze starého jídelního koutu nový mluvila Markéta Vejvodová s Miloslavou Nádvorníkovou z firmy Vlanad Interiéry.

Agama kočinčínská
Agama kočinčínská je středně velký ještěr, který obývá jihovýchodní Asii. Dorůstá délky zhruba 80 cm a tudíž potřebuje prostorné terárium. Povídání o tom, jak žije ve volné přírodě a hlavně rady, jak ji chovat, vám nabídneme v krátkém rozhovoru. S kurátorem oddělení plazů pražské ZOO Petrem Velenským se nedávno setkal Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr
Zlatobýl: Výrazně zlepšuje funkci ledvin a tvorbu moči. Potlačuje průnik bílkovin a krvinek do moči. Mám mírný dezinfekční účinek v močových cestách a používá se i při ledvinových kamenech. Tlumí záněty sliznic a pokožky a také revmatické projevy. Využívám se rovněž při ekzémech.

autor: Eduard Hrubeš
Spustit audio