Drobné katastrofy v kuchyni se dají jednoduše zachránit. Je tady Iva Hüttnerová a její Domácí štěstí

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Doba vaření omáčky záleží na kvalitě švestek. Většinou postačí 5 až 10 minut

Přepepřenou polévku nebo omáčku zachráníte jablkem. Nakrájené na kostky ho vhoďte do hrnce a krátce povařte. Chuť pepře se zmírní.

Pokud to přeženete s pálivou paprikou, zkuste přidat třeba do guláše nastrouhaný a opečený chleba nebo nastrouhanou syrovou bramboru. Příliš kyselá kulajda se srovná, když do ní přidáte kousek másla nebo trochu mléka či smetany.

A zakalený vývar vyčistí vyšlehaný vaječný bílek. Ale pozor, musí přijít do studené polévky. Opatrně jej vmíchejte, pomalu přiveďte k varu a kal na povrchu posbírejte. Úspěchy v kuchyni přeje vaše Iva Hüttnerová.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio