Drtiče a štěpkovače, výběr krytiny terasy k bazénu, sladkovodní krevety

26. květen 2012

Zajímá vás, co všechno drtiče a štěpkovače za vás dovedou vykonat? Hlavně vás zbaví zahradního odpadu. Podívali jsme se i na chov sladkovodních krevet.

Drtiče a štěpkovače
Během jarních prací na zahradě často vznikají velké hromady větví, kůry i listí - zkrátka zahradního odpadu. Jak ho ale zpracovat a využít, aby nám nehyzdil krásné záhonky? Naštěstí nám i s většími větvemi může pomoci zahradní technika, tzv. drtiče a štěpkovače. O tom, co všechno tyto stroje za vás dovedou vykonat, mluvila Markéta Vejvodová s Františkem Turkem ze společnosti Mountfield.

Sbírka starých televizorů
Zašli jsme na návštěvu k Martinovi Stránskému. Ve své domácí dílně má slušnou sbírku audio a audiovizuální techniky. Našli bychom tu staré gramofony, historická rádia, magnetofony a televize. A právě o televizorech, které se v našich domácnostech už dávno nevyskytují si s Martinem Stránským povídal Jan Zítka.

Ideální krytina terasy k bazénu
Pokud se po zimě podíváte na vaší terasu, možná si uvědomíte, že nastal čas na výměnu krytiny. Sluníčko si totiž můžete opravdu užívat pouze v případě, že se u bazénu nebo na terase budete cítit dobře. A tady jen pohodlné lehátko nestačí. Důležitá je také krytina, po které chodíme a na které poleháváme. O tom, jaký materiál je pro vaše pohodlí i zdraví ideální, mluvila Markéta Vejvodová s Jiřím Hegrem z firmy mojeterasa.cz.

Sladkovodní krevety
Sladkovodní krevetky jsou u našich akvaristů stále populárnější. Chovají se v takzvaných „nano akváriích“, jejichž výhodou je, že nezaberou příliš místa. Tito drobní živočichové jsou díky svému zbarvení skutečnou „pastvou pro oko“. Reportáž o sladkovodních krevetách u akvaristky Dagmar Zíkové natočil Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr:
Víte, jak získáte vláčnější a jemnější drobenkový koláč? Ještě teplý tvarohový koláč s drobenkou hned po vyjmutí z trouby přelijte několika lžičkami smetany. Tak bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Vyjde to i s rozpuštěným máslem.

Spustit audio