Druhou adventní neděli můžete přinést dárky pro osamělé seniory k obdarovávacímu stromku na zámku Kačina

9. prosinec 2023 11:00

Celodenní vánoční akce bude v neděli 10. prosince na zámku Kačina patřit vánočním tradicím, zvykům a řemeslům. Letos ale nejenom těm českým, ale i zahraničním. A opět zde bude umístěn „obdarovávací“ vánoční strom. Dárky osamělým seniorům pak budou předány prostřednictvím sociálních pracovníků před poslední adventní nedělí.

V jedinečných prostorech zámeckých sklepů bude návštěvníky čekat také adventní trh plný vánočních lákadel, ručních výrobků a tvořivých dílniček, kde si nejen děti mohou vlastnoručně vyrobit vánoční dárek či dekoraci a vyzkoušet světové vánoční tradice.

Advent na zámku Kačina

Adventní náladu doplní vánoční výzdoba zámeckého parku a zámku nebo tradiční zabíjačkové hody v areálu kočárovny. Ve vstupním rondelu zámku bude po celý advent k vidění Výstava betlémů z různých koutů Čech a Moravy a bude zde i letos umístěn „obdarovávací“ vánoční strom. Dárky osamělým seniorům je možné nosit v průběhu celého adventu, předány pak budou prostřednictvím sociálních pracovníků před poslední adventní nedělí.

Po celý den nebudou chybět oživené prohlídky vyzdobených interiérů s představením Komorné Lidky adventní sen nebo vánočně naladěný Duch Rudolf se svou hraběnkou. Určitě nevynechejte koncert dětského sboru Palášek v Chotkovské knihovně nebo divadelní představení Klubu přátel divadla.

Advent na zámku Kačina

Na nádvoří zámku budou návštěvníky čekat různé slané i sladké dobroty, chybět nebude ani klasický vánoční punč či svařák na zahřátí i v nealko verzi pro děti, stánky s řemeslnými výrobky a samozřejmě vánoční nálada. Děti mohou zároveň využít kačinskou pobočku Ježíškovy pošty a poslat svůj dopis s vánočním přáním nebo přinést vlastnoručně vyrobenou ozdobičku na strom u dřevěného betlému. Svá přání mohou nejen děti pošeptat Ježíškovi u betlému v životní velikosti v zámecké kapli.

Zůstat můžete až do rozsvícení adventní svíce za přítomnosti rodiny Chotků a doprovodu koled v podání dětského sboru, kterým bude celý program druhé adventní neděle zakončen.

Program

10:00 – 16:30                   

  • Vánoční jarmark (nádvoří zámku; zámecké sklepy)
  • Adventní zvyky, tvůrčí a řemeslné dílničky (zámecké sklepy)
  • Výstava betlémů (vstupní rondel zámku)
  • Tradiční zabíjačka (zámecká kočárovna)

10:00, 12:00 a 14:00      

  • Komorné Lidky adventní sen - oživené vánoční prohlídky interiérů

(vstupenky možné zakoupit během akce na pokladně zámku)

10:45, 12:45 a 14:45      

  • Prohlídka 13 Chotkovských interiérů s vánočně naladěným Duchem

(vstupenky možné zakoupit během akce na pokladně zámku)

14:30–15:15         

koncert pěveckého sboru Palášek (Chotkovská knihovna)

16:00               

slavnostní zapálení 2. adventní svíčky na vánočním věnci, s hudebním doprovodem (nádvoří zámku) 

autor: JMys | zdroj: Muzeum českého venkova - zámek Kačina
Spustit audio