Hobby magazín se vrací na chalupy a zahrady známých osobností

27. prosinec 2013

Na četná přání našich posluchačů jsme na prázdniny zařadili reprízy loňských speciálních letních Hobby magazínu. Eduard Hrubeš s vámi navštíví chaty, chalupy a zahrady populárních Čechů. Těšte se na Ivu Hüttnerovou, Naďu Konvalinkovou, Přemka Podlahu, Radima Uzla či Otakara Brouska staršího. Uvnitř článku najdete sestřihy letních Hobby magazínů v mp3 a také bohatou fotogalerii z natáčení...

05.07.2008 - S herečkou a malířkou Iva Hüttnerovou si Eduard Hrubeš povídal o jejím velkém koníčku, kterým je její krásná zahrada. Petr Jindra se vás pokusí přesvědčit, že k pravému "domácímu štěstí" patří i pravý domácí krb.

12.07.2008 - S hercem a dabérem Otou Jirákem, který nás přivítal ve své krásné chalupě u Mnichova Hradiště bude řeč nejen o chalupaření. Speciálně pro Otu Jiráka pak natočila Dáša nová příspěvek o výtvarných kurzech. Proč? Nechte se překvapit.

19.07.2008 - S hercem Otakarem Brouskem si budeme povídat nejen o zahradnických slastech, ale i starostech. A že jich na jeho krásné velké zahradě jistě za celý rok je nemálo. Pokud máte problémy s vlhkými zdmi, pak pro vás máme připravenou reportáž, ve které vám odborně poradíme, jak se nežádoucí vlhkosti zbavit. A pak vám Zdeněk Svěrák, duchovní otec Járy Cimrmana, prozradí pár zajímavých tipů na letní výlety do Středočeského kraje.

26.07.2008 - Od Radima Uzla, který nás přivítal na zahradě svého rodinného domku, sídlícího nedaleko malebné Berounky, se dozvíme, zda je pravým domácím kutilem a kdo má vlastně zásluhu na jeho krásné zahradě. V první reportáži poradí Petr Jindra všem, kteří se na své chatě či chalupě chytají zbavit vlhkého zdiva. Dáša Nová vám prozradí, jak zdravá a prospěšná je cibule.

02.08.2008 - Zpěváka Dalibora Jandy, který je vášnivým zahradníkem, se Eduard Hrubeš zeptá na to, jak moc času vlastně na své zahradě stráví a co všechno si tu už vybudoval. Čeká vás také reportáž věnovaná všem, kteří přemýšlí, jakou sekačku si vlastně pořídit. A vám, kteří hledáte letní zábavu dáme jeden tip - heslo zní petanque.

09.08.2008 - Nedaleko Zruče nad Sázavou, na chalupě Jaroslavy Obermaierové, se zastavil Hobby magazín a s herečkou přišla řeč i na houbaření. Tomu se také věnuje jedna z reportáží. V té druhé se Dáša Nová vydala za profesionální zahradnicí, aby nasbírala pár zaručených rad pro všechny, kteří mají květinovou i zeleninovou zahrádku.

16.08.2008 - Od zpěvačky Petry Janů se dozvíme to, že chalupaření je pro ní i jejího muže nejoblíbenější letní činností. Také uslyšíte reportáž věnovanou všemu, co byste měli vědět, než se pustíte do grilování. A zahradnice Lucie Šmídová vám prozradí, k čemu je dobré oregáno a nebo taková řeřicha.

23.08.2008 - Český guru všech zahrádkářů, chatařů a chalupářů, moderátor Přemek Podlaha, nám prozradí, čemu on sám se nejraději věnuje na své zahradě. Pokud si plánujete vybudovat na své zahradě bazén, pak vám jistě přijde vhod reportáž Petra Jindry, který se pro zaručené rady vypravil za odborníky. Také se můžete těšit na rozhovor s profesionální zahradnicí Janou Čudovou, která vám poradí s prácí na vaší srpnové zahradě.

30.08.2008 - Na své chalupě nedaleko Dobříše nás přivítá herečka a moderátorka Pochoutek Naďa Konvalinková. Řeč bude také o tom, proč sem tak ráda utíká. A co ještě uslyšíte? Druhý díl reportáže Petra Jindry o bazénech. A také vás čeká pár dalších zajímavostí o bylinkách, které lze použít pro zpestření pokrmů.

Spustit audio