Houbovité choroby ovocných stromů, autokemping, houpací sítě

25. červen 2011

Povídali jsme si o ovocných stromech a keřích. Obávaným nepřítelem těchto dřevin a také zahrádkářů jsou houbovité choroby. Jak jim předcházet jste se dozvěděli od Dagmar Horákové. Autokemping je životní styl pro všechny, kteří rádi cestují a zároveň touží po vlastním soukromí. Všechny potřebné informace o autokempingu zjišťovala Markéta Vejvodová. Klíšťata jsou nebezpečná nejen pro lidi, ale i pro jejich zvířecí miláčky. Poradili jsme vám, jak psy a kočky co nejlépe chránit před těmito parazity.

Houbovité choroby ovocných stromů
Tentokrát byla řeč o ovocných stromech a keřích. Obávaným nepřítelem těchto dřevin a také zahrádkářů jsou houbovité choroby. Jak jim předcházet a jak s nimi účinně bojovat, pokud napadnou naše ovocné stromy a keře? O tom se zahradnicí Dagmar Horákovou hovořil Jan Zítka.

Autokemping
Autokemping je životní styl pro všechny, kteří rádi cestují a zároveň touží po vlastním soukromí. Pro čtyřčlennou rodinu je autokemping možností finančně přístupné dovolené v zahraničí. Užijí si ho i milovníci komfortu, kteří se rozhodnout do svého pohodlí na cestách investovat více. Na všechny potřebné informace se ptala Markéta Vejvodová Karla Štichy z internetové společnosti Campingcar.cz.

Houpací sítě
Houpací sítě nám ať chceme nebo nechceme evokují pocit dovolené, a proto by houpací síť neměla chybět na žádné zahradě nebo terase určené k relaxování. Ale umístěním houpací sítě do interiéru můžete také velmi oživit váš dům. O tom, jak si správnou houpací síť vybrat a jak ji instalovat právě do vašeho bytu, mluvila Markéta Vejvodová s Davidem Polnarem ze společnosti Všeprohobby.cz.

Klíšťová prevence u psů a koček
Klíšťata jsou nebezpečná nejen pro lidi, ale i pro jejich zvířecí miláčky. Poradili jsme vám, jak psy a kočky co nejlépe chránit před těmito parazity. A také, jak správně odstranit zakousnuté klíště. Pro dobrou radu k veterinářce Haně Žertové zašel Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr:
Rozlitou naftu, topný olej nebo petrolej nejlépe odstraníme, když místo posypeme pracím práškem, který tekutinu vsákne. Po zametení můžeme postup zopakovat.

Spustit audio