Jak často si musíme v ordinaci nechat přeměřovat pravítko

Zdravotnické prostředky jsou drahé a jsou mnohem dražší než výrobky pro obdobné použití v jiných odvětvích. Jedním z důvodů je bezpečnostně technická kontrola, tedy „bétékáčko“. Když ji nemáte platnou, i zánovní plně funkční přístroj nemůžete používat. Hodně o tom ví pan docent MUDr. Jan Bruthans.

Vystudoval nejen medicínu, ale během studia lékařské fakulty studoval v mimořádném studiu informatiku na MMF UK. Během přípravy na atestaci z anestézie studoval veřejné zdravotnictví. Pro získání doktorátu (PhD) zamířil při práci anesteziologa na Národohospodářskou fakultu VŠE. Souběžně s další prací anesteziologa a výukou na lékařské fakultě začal spolupracovat s FBMI ČVUT, kde se následně stal docentem. Kromě anestézie a informačních technologií ve zdravotnictví se věnuje také problematice schvalování zdravotnických prostředků.

Poslechněte si více v podcastu.

autor: Petr Arenberger
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.