Jaké maso se hodí na přípravu rajské omáčky
Pokud budete vařit rajskou omáčku, použijte k ní nejlépe karabáček – lehce klihovaté maso, které řezníci doporučují nejvíce. Můžete použít také loupanou hovězí plec, kulatou plec nebo vysokou plec.
Řezníka František Kšána doporučuje také „husičku“, která se nachází u hovězí kližky na přední noze. Můžete použít i samotnou kližku, pokud ji opracujete.
A nejlepší prý je použít zvěřinu – dančí nebo jelení, jsou to vynikající a zdravá masa.
František Kšána
Řezníkem se stal na popud svého otce. Vyučil se v tehdy vyhlášených řeznictvích v Praze a učil se od bardů z první republiky. V 80. letech žil a pracoval v Libyi.
Po revoluci si otevřel vlastní řeznictví v Praze 6 – Břevnově, kam za ním jezdili zákazníci nejen z Prahy, ale celé země.
Tvrdí, že dobrého řezníka poznáte podle čistého obchodu a pultu, podle vůně masa a jeho vizitkou jsou tři základní produkty. Patří mezi ně sekaná, tlačenka a špekáčky.