Josef Alois Náhlovský uvařil pravé krušnohorské brambrdle s cibulkou a tvarohem
V rozhlasové kuchyni Pochoutek vařil Josef Alois Náhlovský s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem pravé krušnohorské brambrdle s cibulkou a tvarohem.
Během přípravy jste se dozvěděli, v čem je originální krušnohorská kuchyně, kolik má receptů a co má společného s Ukrajinou. Josef zavzpomínal na svá učitelská jídla. Prozradil, jestli hlídal žáky v jídelně a jak vlastně učil.
Krušnohorské brambrdle:
½ kg hladké mouky, 300 g vařených brambor, ½ kg měkkého tvarohu, cibule, trochu mléka, soli, pepře a sádla
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.