Mladí ekonomové z Kolína jsou nejlepší v republice. Vyhráli soutěž Ekotým

1. březen 2022

Studenti Obchodní akademie Kolín vyhráli celostátní soutěž Ekonomický tým 2021. Pořádala ji Obchodní akademie v Písku. Nejlepší týmy z krajských kol poměřily své ekonomické znalosti ve třech disciplínách. Soutěžilo se přes internet za dohledu kamer. Studenti přitom mohli využít jen vlastní vědomosti, brouzdání po internetu bylo zakázáno..

Vítězné družstvo ve složení Petra Králová, Dominik Mach a Michal Vojáček se nejprve probojovalo mezi 12 nejlepších týmů z celé České republiky. Školu v celostátním kole však reprezentovali jenom Dominik a Michal, Petra totiž onemocněla. Pořadatelé nepovolili do týmu povolat náhradníka, i přesto tým Obchodní akademie Kolín získal první místo.

První den studenti psali práci na téma „Moderní média a marketink“, kterou potom ohodnotili odborníci z Jihočeské univerzity České Budějovice. Druhý den začínal znalostním testem, který obsahoval otázky z ekonomiky, účetnictví nebo informatiky. Poslední částí soutěže byla ústní prezentace, kde se museli studenti vypořádat s nástrahami inflace.

Michal Vojáček a Dominik Mach se chystají na maturitu a na přijímací zkoušky na vysokou školu. V soutěžním klání zúročili vědomosti nasbírané během studia a zasloužili se o historický úspěch kolínské akademie. Radost z nich měl jak ředitel Dušan Zahrádka, tak inženýrka Lenka Koláčná, která studentům pomáhala s přípravou na soutěž.

Spustit audio