Na nové zastávce Neratovice - sídliště zastavují i rychlíky. Cestující se tak dostanou rychleji do Prahy

28. duben 2020 14:14

Správa železnic otevřela v úterý v Neratovicích novou zastávku Neratovice - sídliště. Cestující se z ní dostanou vlakem nejen do centra Prahy, ale i do Mělníka, Mladé Boleslavi, Turnova či Tanvaldu. Součástí zastávky je i parkoviště P+R. 

Obyvatelé sídliště v Neratovicích mohou být od úterního rána na pražském hlavním nádraží už za 39 minut. Důvodem je otevření nové zastávky Neratovice-sídliště, kde kromě osobních vlaků zastavují i rychlíkové spoje R21 nebo R43.

Železniční zastávka by tak měla ulehčit autobusovým spojům na lince 348.

Na potřebu vybudování nové zastávky ukázala podle mluvčího Správy železnic Marka Illiaše jedna ze studií. Z ní vyplynulo, že cestující zastávku budou využívat, protože na neratovické hlavní nádraží to mají mnohem dál. 

Správa železnic zrekonstruovala samotné koleje, vybudovala 120 metrů dlouhé bezbariérové a osvětlené nástupiště, dva přístřešky pro cestující, přístřešek pro kola, zabezpečený přechod přes koleje pro pěší a nechybí taky vizuální, akustický a orientační systém.

Nová zastávka Neratovice-sídliště

Přilehlá Mánesova ulice se rozšířila a vzniklo na ní zhruba 35 parkovacích míst typu P+R, z toho dvě pro vozíčkáře.

Vybudovány byly i autobusové zastávky, na které se přesunula městská i linková doprava směrem do Prahy a do okolních obcí.

Spustit audio