Nadšení sokolové zakončili svůj slet skladbou Princezna republika

7. červenec 2018 07:18

Tisíce sokolů se z Prahy vydaly zpět domů. Včerejší závěrečné vystoupení XVI. všesokolského sletu diváci ocenili dlouhým potleskem. Sedmnáctý slet se uskuteční v roce 2024.

V pražském Edenu skončil v pátek odpoledne XVI. všesokolský slet, který mimo jiné připomněl 100 let od vzniku Československa. Sokolové na něm představili deset hromadných skladeb, kterých se zúčastnilo na 15 tisíc cvičenců. Nebývalý zájem o slet byl i mezi diváky, kteří zaplnily tribuny stadionu.

Páteční program odstartovala společná československá skladba pro ženy a muže Spolu na hudbu Jaromíra Vejvody, Karla Černocha a skupin No Name a Chinaski. Následovala skladba pro předškolní děti Noty, po ní skladba pro starší žactvo Cirkus. Během ní děti předvedly například přemety a kotouly.

Poté ženy představily sestavu ve skladbě Cesta, rodiče s dětmi zacvičili na skladbu Méďové. Chlapci i děvčata cvičili i na hudbu Jaroslava Uhlíře. Skladbu pro ženy Ženobraní doprovázely písně skupin Čechomor a Fleret, mužskou skladbu s názvem Borci doplnila hudba Bedřicha Smetany. Ženy s obručí tančily na skladbu Siluety, kterou mimo jiné doplnila stejnojmenná píseň skupiny Mandrage, celý program zakončili senioři a seniorky ve skladbě Princezna republika.

Spustit audio