Pochoutky s Kateřinou Cajthamlovou

V naší Pochoutkové kuchyni jsme přivítali odbornici na zdravou výživu, doktorku Kateřinu Cajthamlovou. Ta radí se štíhlou linií televizním divákům i posluchačům Regionu. amozřejmě, že i do Pochoutek přinesla spoustu dobrých rad, zajímavých informací a jeden zdravý (a chutný) recept...


Rychlé rizoto
Ingredience: rýže basmati, mražený hrášek, 100 g krůtí šunky vcelku, 100 g tofu, červená paprika, okurka hadovka, cibule, sýr eidam 30% a pepř
Postup:
Uvaříme rýži basmati (bez cibule i bez soli) - 6 minut vaříme, 20 minut necháme odstát. Mezitím nakrájíme zeleninu, tofu a šunku na kostičky.
Nakrájenou směs vložíme do misky, přidáme 1 1/2 lžíce oleje, trošku bílého pepře, 2 lžičky kari koření, promícháme a necháme marinovat. Nesolíme.
Před podáváním horkou rýži smícháme s připravenou směsí, na talíři posypeme předem nastrouhaným sýrem.

Kateřina Cajthamlová v Pochoutkách

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.