Pochoutky s šéfkuchařem Pavlem Pospíšilem

První prázdninovou neděli přivítali Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal jediného českého kuchaře, který získal Michelinskou hvězdičku, nejvyšší světové ocenění pro kuchaře. Už přes 40 let žije v Německu, kde i vaří. Dva recepty, které představil v Pochoutkách, se ovšem Pavel Pospíšil naučil na své milované Mallorce...

Šéfkuchař Pavel Pospíšil miluje jednoduchou a klasickou českou kuchyni, ale i tu mallorskou. To proto, že má letní byt na španělském ostrově Mallorca. Je to původní statek ve vnitrozemí, ukrytý pod svahy nejposvátnějšího místa na ostrově. Právě odtamtud nám do Pochoutek přivezl své dva oblíbené recepty na tapas. Můžete tak ochutnat Cibuli plněnou cibulí a Vejce a-là Caffé Arabic.


Plněná cibule
6 velkých neloupaných cibulí, 1 kilogram hrubé mořské soli, mléko, hladká mouka, máslo, parmezán



Vejce alá Caffé Arabic
6 vajec vařených natvrdo, 1 velká neloupaná brambora uvařená den dopředu, 4 ančovičky, lžíce ostré kremžské hořčice, lžíce majonézy, konzerva kvalitního tuňáky ve vlastní šťávě, 1 šalotka, petrželka, kapari.

Šéfkuchař Pavel Pospíšil v Pochoutkách

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.