Pochoutky s šéfkuchařem Romanem Paulusem
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se tentokrát vydali vařit do Alcronu, kde se stali hosty a pomocníky nejlepšího českého kuchaře současnosti. Roman Paulus získal totiž titul "Kuchař roku 2010". Je šéfkuchařem hotelu Radisson SAS Alcron Praha, zkušenosti sbíral v New Yorku i Rakousku. Vařil na zaoceánské lodi, ale i manželce a dětem. Posluchače Pochoutek inspiruje recepty na studenou polévku a pravé italské risotto...
Roman Paulus se rád inspiruje v zahraničí, kam by podle něj měl na zkušenou vyrazit každý kuchař. A jelikož na Regionu zrovna probíhal Italský týden, přidal dva recepty jako vystřižené z italského pobřeží – pravé italské risotto se šafránem a grilovanými krevetami a osvěžující okurkovou polévku.
Okurková polévka
1 velká salátová okurka, kelímek zakysané smetany, bílý jogurt, stroužek česneku, sůl, čerstvý černý pepř
Risotto se šafránem
Rýže Corneolli, vývar, bílé víno, máslo, šalotka, trocha šafránu, olej, krevety, chřest
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.