Aleš Cibulka zapekl francouzské brambory s cibulkou
Do své rozhlasové kuchyně Pochoutek si pozvali Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal moderátora a herce Aleše Cibulku. Co jiného s ním mohli připravit než francouzské brambory s cibulkou, kterou má Aleš rád.
Během vaření jste se dozvěděli, jaký má vztah k jídlu, něco málo z dětství, také jak se mu pracuje v televizi i rozhlase, jaké to je brzo ráno vstávat. Kdy poprvé moderoval, kdo ho kdy před kamerou rozesmál a proč má rád filmy pro pamětníky. Navíc jste uslyšeli i reportáž o měkkých salámech.
Cibulkovy francouzské brambory s cibulkou:
asi 2 kilogramy brambor - nějaké čistější, budeme je vařit "na loupačku", půl kila točeného salámu nebo Junioru, půl kila sýru Eidam v celku - ke strouhání, 10 vajec, palice česneku, 5 cibulí, cibulová nať, sůl, pepř, drcený kmín, máslo na vymazání pekáče a plechovka sterilovaného hrášku
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.