Markéta Hrubešová připravila králičí filety na šalvěji

Herečka Markéta Hrubešová se přišla ukázat do Pochoutek jako kuchařka. Vařit umí, dokazovala to i v televizi. Připravila svůj oblíbený recept - králičí filety na šalvěji.

Během smažení a podlévání vínem si povídali o tom, jak se k vaření dostala, proč vydala kuchařku, jak sama s mužem fotila jídla do knížky a v čem byl největší problém. Markéta Vejvodová prozradila ve své reportáži něco o tajemné bylince zvané šalvěj.

Králičí filety na šalvěji:
2 králičí filety, 150 ml bílého suchého vína, 1 lžíce dijonské hořčice, hrst nasekané šalvěje, hrst nasekané hladké petržele, malá větvička rozmarýnu, olivový olej, sůl, pepř

Postup:
Z králičího hřbetu vykrojte ostrým nožem dva filety. Maso opečte dozlatova na olivovém oleji. Okořeňte, přidejte víno, hořčici, šalvěj a rozmarýn. Dobře promíchejte a vařte na mírném plamenu asi 15 minut. Občas maso obraťte. Nakonec přidejte hladkou petržel. Servírujte nejlépe s těstovinami.

Reprízováno 16. listopadu 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.