Josef Alois Náhlovský uvařil pravé krušnohorské brambrdle s cibulkou a tvarohem

V rozhlasové kuchyni Pochoutek vařil Josef Alois Náhlovský s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem pravé krušnohorské brambrdle s cibulkou a tvarohem.

Během přípravy jste se dozvěděli, v čem je originální krušnohorská kuchyně, kolik má receptů a co má společného s Ukrajinou. Josef zavzpomínal na svá učitelská jídla. Prozradil, jestli hlídal žáky v jídelně a jak vlastně učil.

Krušnohorské brambrdle:
½ kg hladké mouky, 300 g vařených brambor, ½ kg měkkého tvarohu, cibule, trochu mléka, soli, pepře a sádla

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.