Od plastického chirurga nejen nová prsa

To zmínil můj dnešní host hned na úvod. Na billboardech se setkáváme i s různými slevovými akcemi na tento estetický výkon. Od MUDr.Romana Kufy si můžete nechat upravit nos, přišít uříznutý palec, nahradit prst ruky prstem z nohy.

Aktuálně pracuje jako vedoucí lékař v Perfect Clinic, je plastickým chirurgem a zároveň specialistou na injekční výplně. V minulosti se úspěšně věnoval mikrochirurgii, chirurgii ruky i rekonstrukcím prsů onkologicky nemocných pacientek. Spoluzaložil plastickou chirurgii FN Motol, kde byl mimo jiné členem speciálního týmu, který poprvé v ČR provedl v roce 2011 operaci tzv. Moebiova syndromu.

V roce 2011 získal v oboru titul soudního znalce. Absolvoval několik zahraničních stáží a je autorem řady odborných publikací. Pod značkou Perfect Beauty Medicine organizuje workshopy a kongresy s mezinárodní účastí.

O své práci říká: „Baví mě jedinečnost každé operace, možnost uplatnění představivosti, estetického cítění, kreativity. Uspokojení a smysl mé práce vidím nejen ve změně fyzické, ale i psychické, když pomůžeme lidem zbavit se jejich komplexů a zvýšit jim sebevědomí."

Budeme si ale povídat o řadě dalších zajímavostí z plastické chirurgie, třeba jestli operuje nos naslepo. Také se od něj dozvíme spoustu užitečných poznatků ještě dříve, než ulehneme na jeho plasticko-chirurgický operační stůl.

Poslechněte si v podcastu.

autor: Petr Arenberger
Spustit audio