Osázení teras, plechové střechy, loskuták

5. květen 2012

K osázení terasy nebo balkonu je nutné přistupovat komplexně a s rozmyslem. Jak ale postupovat? Chystáte se letos v létě na výměnu střechy a přemýšlíte jakou střešní krytinu zvolit? Co třeba plech?

Osázení teras
Máte novou terasu a těšíte se, jak si jí letos na jaře nově zkrášlíte květinami? Rozhodně byste neměli postupovat tak, že jednoduše zajdete do hypermarketu a nakoupíte to, co je zrovna ve slevě. K osázení terasy je nutné přistupovat komplexně a s rozmyslem. O tom mluvila Markéta Vejvodová s Danou Eklovou ze společnosti Leone Garden.

Sbírka historických rádií
Martin Stránský už pár let sbírá nejrůznější audiotechniku. V jeho domácí dílně bychom našli fonogramy, staré gramofony i rádia. Reportáž s Martinem Stránským natočil Jan Zítka.

Plechové střechy
Chystáte se letos v létě na výměnu střechy a přemýšlíte jakou střešní krytinou zvolit? Tak, aby Vám nedala žádnou práci, dlouho vydržela a nemuseli jste jí natírat? Vedle nejrůznějších střešních krytin je stále více populární tzv. bezúdržbová střešní krytina. Je plechová, má nejrůznější design a je výhodná svou lehčí váhou. Na všechny otázky Markéty Vejvodové odpovídal Marek Dítě ze společnosti LINDAB.

Loskuták
Loskuták posvátný je opeřenec, který žije hlavně v Indii a v jižní Číně. Chovatele si získal hlavně svou schopností výborně napodobovat různé zvuky i řeč. O tom, jak žije loskuták v přírodě a v lidské péči, mluvil Jan Zítka s odbornicí na zájmové chovy Lízou Švejdovou.

Dobrá rada na závěr:
Míchaná vajíčka budou vláčnější a jemnější, když na jedno vejce přidáte 1 lžíci minerální vody nebo sodovky. Příjemnou pikantní chuť získáte, když žloutky předem rozmícháte s trochou mléka a špetkou instantní polévky ze sáčku - např. cibulové.

Spustit audio