Patrik Macho: Vodáckým začátečníkům doporučuji ve středních Čechách sjíždět Sázavu

18. červenec 2023

Hostem pořadu K věci byl koordinátor vodní, cyklistické a železniční turistiky ve Středočeské centrále cestovního ruchu Patrik Macho.

V rozhovoru s Tomášem Pancířem hovořil Patrik Macho o tom, kam se ve středních Čechách vypravit k vodě, které je nejnavštěvovanější turistické místo v kraji, jakými vodními sporty si lze zpestřit dovolenou nebo o atraktivních místech pro vodáky.

„My máme nejoblíbenější vodácké řeky Sázavu a Berounku. A pokud je někdo začátečník na vodě, tak bych ho primárně nalákal na řeku Sázavu. Ve Zruči nad Sázavou si lze projít i vodácké muzeum. Tam se dozví něco o historii vodáctví a z té Zruče může zároveň vyplout směrem na Kácov a Český Šternberk. To je velice pěkná trasa vhodná i pro začátečníky," doporučuje Patrik Macho

Poslechněte si celý rozhovor v audioverzi.

autoři: Tomáš Pancíř , JMys
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.