Péče o zahradu na podzim, sběratelství jako droga, čalounictví

20. listopad 2010

Jak připravovat zahradu na podzim s ohledem na zimní spánek nejrůznějších zvířátek. V Hobby magazínu vás čas od času zveme na návštěvu k různým sběratelům. Zajdeme za sběratelem Františkem Neubauerem, kterého navštívil Jan Zítka. Flyball je sport a zábava pro psy a jejich majitele. Jak takové utkání probíhá a další zajímavosti o flyballu se dozvíte v dalším dílu Hobby magazínu.

Péče o zahradu na podzim
Každý zahrádkář ví, jaké práce ho čekají na podzim...Někdy ale na ovoce a zeleninku myslíme více než na zvířata, která budou potřebovat na naší zahradě přezimovat. O tom, jak zahradu připravovat na podzim s ohledem na zimní spánek nejrůznějších zvířátek mluvila Markéta Vejvodová s Pavlem Stýblem z Českého svazu ochránců přírody.

Sběratelství jako droga
V Hobby magazínu vás čas od času zveme na návštěvu k různým sběratelům. Dnes zajdeme k Františku Neubauerovi, který není žádný troškař. Nejen že má největší sbírku čepelkových obalů u nás, ale vlastní i řadu dalších sbírek. Jeho koníček je pro něj téměř drogou. Nevěříte? Třeba vás přesvědčí portrét, který natočil Jan Zítka.

Čalounictví
Přemýšlíte jak zútulnit váš byt? A víte, že k oživení interiéru vám mohou pomoci nejrůznější textilní doplňky a čalounění a nový nábytek vůbec nemusíte kupovat? O tom, jak můžeme využít kvalitní látky pro úpravu bytu mluvila Markéta Vejvodová s Miloslavou Nádvorníkovou z firmy Vlanad Interiéry.

Flyball
Flyball je sport a zábava pro psy a jejich majitele. Navíc je vhodný i pro páníčky, kteří nejsou dvakrát fyzicky zdatní. Jak takové utkání probíhá a další zajímavosti o flyballu, u chovatelky a odbornice na zájmové chovy Lízy Švejdové zjišťoval Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr
Pokud máte málo omáčky, ze šťávy se vám odpařilo příliš mnoho tekutiny, dolijte ji stejným množstvím vody. Barvu omáčce dodá silně zkaramelizovaný cukr. Nakonec omáčku zahustěte moukou a dochuťte pomocí rajčatového protlaku.

autor: Eduard Hrubeš
Spustit audio