Pečená vinná klobása

Recept Apetýtu bude pro milovníky masa a gurmány. S následujícím jídlem si totiž musíte vyhrát, výsledek ovšem stojí za to.

Budete potřebovat:

  • 600 g vinné klobásy
  • 300 g kořenové petržele
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 červenou papriku
  • 5 stroužků česneku
  • 100 ml bílého vína
  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • hrst tymiánu
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Rozehřejeme troubu na 180 stupňů.
  2. Očištěnou a nakrájenou petržel restujeme na pánvi s třemi lžícemi oleje zhruba 5 minut.
  3. Poté přidáme nakrájenou slaninu a restujeme dozlatova.
  4. Přisypeme na proužky nakrájenou papriku a promícháme.
  5. Nakonec přidáme na plátky nakrájený česnek, krátce orestujeme a podlijeme bílým vínem.
  6. Necháme provařit a víno zredukovat, osolíme a opepříme a dáme do zapékací mísy.
  7. Vinnou klobásu nakrájíme na stejné dílky, zatočíme do kolečka a upevníme špejlí.
  8. Na rozehřátou pánev nalijeme dvě lžíce oleje a přidáme neobraný tymián.
  9. Na bylinku položíme stočenou klobásu a krátce ji opečeme z obou stran.
  10. Stejně připravíme i ostatní kusy.
  11. Poté je postupně vyskládáme na zeleninu a dopečeme v troubě zhruba 15 minut.

Tip: Recept se dá s malou obměnou použít i při grilování.

Související

  • Mandlová cibulačka

    Za dnešní polévkou se vypravíme do Francie. V zemi galského kohouta je to pochoutka tradiční, snad pro svoji snadnou přípravu i jedinečnou chuť. Oblíbená je však i v Asii.

  • Moravský králík

    Králík byl a je tradičním jídlem. Jak ho připravit, aby maso bylo šťavnaté? Apetýt vám poradí! Nabízíme recept, a to hned pro velkou rodinu.

  • Chilli con carne

    Za apetýtovým receptem se vydáme do Čejkovic, kde to voní po bylinkách. Venkovní areál má svoji Bylinkovou zahradu svaté Hildegardy i s vyhlídkou.