Petr Havlíček připravil salát s uzeným pstruhem

Nadě Konvalinkové přišel do Pochoutek ukázat výživový specialista Ing. Petr Havlíček, jak má zdravě vařit, pokud chce zhubnout. Naďa je totiž zařazena jako VIP host do pořadu Jste to, co jíte na TV Prima. A tak se s Patrikem Rozehnalem učila od Petra Havlíčka přípravu salátu z polníčku (kozlíček polní) s rajčaty, bramborami a uzeným pstruhem.

Během přípravy jste se dozvěděli, jak se Petr dostal od zemědělství přes sport k hubnutí a do televize, řekl vám také, na co si dát při vaření pozor, co jsou omyly obézních a podstoupil také gastronomický Rychlovýslech.

Salát s uzeným pstruhem:
400g malých brambor ve slupce, 8 malých rajčat, 3 menší červené cibule, 200g polníčku, 4 ks uzeného pstruha, 2 lžíce slunečnicového oleje, 6 lžic bílého vinného octa, sůl a pepř

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

S hereckými hvězdami poznejte tajemství textu starého dva tisíce let

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

Ondřej Kepka

O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy

Koupit

Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. Jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví.