Písničkářka Saša Niklíčková lidi baví humornými texty i hrou se slovy

3. leden 2022

Žije v malé obci na Mladoboleslavsku s mužem a dvěma dětmi. Má zajímavé povolání, z angličtiny překládá komiksy. A taky koníčka, píše a zpívá písničky. Doprovází se na akordeon, výjimečně na ukulele nebo klávesy, nedávno vydala album Zmačkaná žena. Z Porty 2021 v Řevnicích si odvezla dvě ocenění.

Autorskou Portu obdržela za skladbu Námořník. Celkově se umístila na třetím místě, výborný výsledek!

Na webu Saši Niklíčkové se píše: „Posluchačům většinou utkví v paměti její osobitý výraz a nápadité texty, v nichž s humorem a nadhledem glosuje jak každodenní život, tak i zcela neotřelá témata. Poprvé se svou autorskou tvorbou vystoupila roku 2008 v soutěži Česko hledá písničku, a stala se jedním z jejích finalistů. Po malé mateřské pauze pak roku 2014 vyhrála cenu Rady Notování a autorskou Portu na oblastním kole v Nymburce, o rok později skončila na třetím místě v soutěži Houpací kůň. V současnosti koncertuje v Česku, na Slovensku a v Polsku.“

Na albu Zmačkaná žena je 13 písní, Saša je autorkou hudby i textu u všech. Podprsenka, Dvě kostnatý dámy nebo Rozveselovací, to jsou názvy některých z nich.

Ukázku z Námořníka oceněného Portou si můžete poslechnout v reportáži.

Spustit audio